Folkhälsomyndighetens uppdrag är att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot olika former av hälsohot. Genom vårt arbete bidrar vi till ett hållbart samhälle.

Läs mer om vårt uppdrag

LTB MOLLY - Jeans slim fit - yofie wash,

 • DC Shoes RIPSTOP CARGO - Shorts - khaki,

  Allt för många barn och unga rör på sig för lite. Det är vanligare att pojkar tränar regelbundet än att flickor gör det. Det visar nya resultat från Folkhälsomyndighetens undersökning Skolbarns hälsovanor.

 • Alpha Industries BASIC - T-shirt med print - petrol,

  Nu publicerar Folkhälsomyndigheten faktablad i nytt interaktivt format som visar folkhälsorelaterad statistik på kommunnivå.

 • Scotch & Soda Jeans slim fit - concrete bleach,

  Spridningen av influensa väntas ta fart under de närmaste veckorna. Det är därför hög tid att vaccinera sig för den som tillhör en riskgrupp.

 • GAP VINTAGE WASH - Tygbyxor - tuscan röd,

  Nu publiceras den plan som beskriver myndighetens tillsyns- och marknadskontrollarbete under det kommande året.

Fler nyheter

Golden Roma är en sorts San Marzano/plommontomat - en gyllengul variant av en klassisk italiensk tomatsort. Oslagbar i matlagning och såser. Plantorna ger en stor skörd av tomater på 70-100 g styck med fast fruktkött. Ger en tidig och långvarig skörd. 

Så februari – mars inomhus eller mars – april i kallväxthus. Ett frö i varje kruka eller torvbrikett. Temperaturen bör ligga mellan 22-25 grader. Efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Täck gärna sådden med plastfolie eller en liten genomskinlig plastpåse med små hål så håller sådden fukten bättre. Omskola när plantan fått två set blad. Acklimatisera innan utplantering i växthus eller på friland. Ge plantorna ordentligt med stöd och tjuva sidoskott. Tomatplantor trivs bäst i varmt, soligt och skyddat läge och i fuktig, gödslad och väldränerad jord. 

Groningstid: 6 - 14 dagar

Gå till toppen av sidan
Home